Ансамбъл "Пирин" със спектакъл в НДК

снимка: infomreja.bg, архив

Ансамбъл "Пирин" ще представи новия си спектакъл „Аз съм Пирин, мила ми земьо" по време на Салона на изкуствата в зала 1 на НДК. Събитието ще се проведе днес от 19:00 часа под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.
Тържественият концерт е посветен на 80-годишния юбилей от рождението на проф. Кирил Стефанов - главен художествен ръководител на ансамбъл "Пирин" от 1956 до 2005 година.

В представлението ще вземат участие световноизвестният фолклорен ансамбъл "Пирин"-Благоевград и гост-изпълнителите от катедра "Хореография" към Югозападен университет "Неофит Рилски", АМТИИ-Пловдив, Национално училище за танцово изкуство, Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев"-Котел, Национално училище за фолклорни изкуства "Широка Лъка" и Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска Китка"-Благоевград.

В спектакъла ще бъде представено творчеството на проф. Кирил Стефанов, покорило публиката в цял свят с над 6000 концерта на колосалните сцени - Карнеги Хол, Ню Йорк, Театър Ла Скала, Милано, Балшой Театър, Москва, Концертгебау, Амстердам, Националната токийска концертна зала, Юнеско Хол, Париж и много други.

Основна заслуга за създаването и израстването на ансамбъл „Пирин" има проф. Кирил Стефанов, който е един от най-изявените композитори и творци в народно -изпълнителския жанр в българската музикална култура, професор по хорово дирижиране.

Община Благоевград организира безплатен транспорт до НДК и обратно, като автобусът ще тръгне в 16:00 часа, от паркинга зад театъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK