Anonymous хакнаха сайта на ПРОФОН

снимка: Булфото

Anonymous хакнаха интернет страницата на българската организация за авторски права ПРОФОН. При влизане на адреса – www.prophon.org се появяваше съобщение от хакерското движение, което съобщава, че "конфискуват сайта по силата на секция 14 от правилата за интернет". Към съобщението на Anonymous е добавен и клипът от "Великия диктатор" на Чарли Чаплин с речта на Хитлер.

Пълният текст на хакерското послание гласи: "Здравейте ПРОФОН, Ние сме Anonymous. Научихме, че вие и други 12 алчни организации са подписали отворено писмо в подкрепа на т.нар. споразумение ACTA. Не само вашето писмо е пълно с фалшиви твърдения, но по същество вие предизвиквате притесненията на хората за тяхната свобода с "безпочвени предположения и манипулации". Това е неприемливо и точно това ни разгневи. Вие сте първи, но не и последни. Това трябва да бъде урок за всички, които подкрепят ACTA. Ние сме Anonymous. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни".

ПРОФОН и още няколко организации като Музикаутор, Театъраутор, Артистаутор, както и продуцентски компании се обърнаха на 3 февруари с отворено писмо до председателя на НС и министри в подкрепа на АСТА. В писмото се казва, че АСТА по никакъв начин не противоречи нито на европейското право, нито на съществуващата и в момента национална законова рамка.

Становището на Правната служба на ЕП от декември 2011 г. категорично потвърждава това. АСТА не цели ограничаването на основни човешки права като правото на достъп до информация и правото на свободно изразяване, нито ще доведе до блокиране на блогове и социални мрежи, до налагане на мракобесни рестрикции, прекъсване на достъпа до глобалната мрежа и преследвания на крайните потребители в интернет, както безпочвено се твърди, се заявява в писмото. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK