Анонимен свидетел обръща обвинението срещу Емил Първанов-Ембака?

Ембака скри лицето си от медиите днес в съда, където бе гледана мярката му за неотклонение, снимки: Infomreja.bg

Анонимен свидетел може да обърне делото срещу Емил Първанов-Ембака, обвинен за убийството на бившия френски легионер Николай Чивиев. На 26 юни около 13.30 часа той е преминавал през новостроящия се лот 4 на автомагистрала „Струма“, видял и заснел екшъна между двамата мъже.

„Безспорно е, че това ще бъде най-надеждният източник на доказателства, въз основа на които ще се определи правната квалификация на престъплението“, увери Росен Недин, защитник на обвиняемия.

В момента 37-годишният криминално проявен мъж от Сандански е обвинен по член 115 от НК. Кървавата драма се разигра на отсечка от магистрала „Струма“. Ембака навлязъл с лек автомобил „Сеат" в забранения за движение участък. С него пътували съпругата и детето му. На нарушението веднага реагирал Николай Чивиев, бивш френски легионер, който към онзи момент работил като координатор на движението по постовете на фирмата, строяща шосето.

Той направил забележка на нарушителя, възникнал спор, двамата се скарали. Стигнало се  до саморазправа, в която Ембака грабнал голям камък и го стоварил в главата на 47-годишния служител на строителната фирма. По пътя към Спешния център в Сандански раненият издъхнал, а убиецът му напуснал местопроизшествието.

По-късно Емил Първанов се укри и остана в неизвестност пет месеца. Преди дни, на 9 ноември, той изненадващо се предаде сам. Днес той бе оставен за постоянно в ареста, като най-тежката мярка бе поискана не само от прокуратурата, но и от защитата. Адвокат Росен Недин мотивира искането с отправени заплахи към клиента му.

„Заплашван е многократно, не само чрез медиите, но и писмено, и вербално. Затова смятам, че докато се води делото, с оглед неговата сигурност, е по-добре да бъде в условията на арест“, поясни защитникът.

На въпрос защо Ембака се е предал сам след петмесечно укриване, Недин отговори „Доблестно и достойно иска, ако е виновен за нещо да бъде наказан за това, за което е виновен. Ако не е виновен, както знаете, жаждата за истина и справедливост е потребност, която ни отличава от животните. Той също е човек и разчита на обективен и справедлив процес“.

Той бе категоричен, че показанията на анонимния свидетел ще обърнат обвинението срещу Емил Първанов. „От това, което знам до момента, но с уговорката, че има доста факти, които трябва да бъдат изяснявани, към настоящия момент може да говорим за убийство при неизбежна отбрана“, подчерта защитникът.

Той призна, че заплахите към Ембака са били анонимни, изпратени от София и адресирани на домашния му адрес с ясен смисъл и съдържание, че ще бъде убит от легионери.

На въпрос къде се е укривал клиентът му, Недин бе категоричен, че не е упълномощаван да отговори. „Тука си  беше, питайте полицията. Нали те го търсиха“, заяви адвокатът. Според него Първанов се е укривал от страх за живота.

 

КОМЕНТАРИ

Ivan13:30 - 11.11.2015
Доблест, достойнство, стремеж към истина и справедливост - Недин изброява все качества, характерни за Ембака.......
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK