Анна Новкова от Кюстендил спечели Голямата награда в ХVІІІ Международен конкурс “Не на цигарите"

Голямата награда в ХVІІІ Международен конкурс за детска рисунка “НЕ НА ЦИГАРИТЕ” завоюва 11-годишната кюстендилска художничка Анна Новкова, ученичка в ІV в клас на ОУ “Проф. Марин Дринов”.

Наградата е едноседмична екскурзия до Рим.

Ани участва четири поредни години в конкурса и е печелила трето място през 2011 г. и поощрителна награда през 2013 г. Огромна заслуга за успеха и има талантливият кюстендилски художник и педагог г-н Евгени Серафимов – ръководител на Ани в Арт Ателие “Духовна пътека за млади зографи”.

В конкурса участваха 1153 творби на деца от цялата страна. В определянето на рисунката -победител участваха художникът Иван Яхнаджиев, специалисти по промоция на здраве и психолози от НЦОЗА, председателят на Фондация  „България Младежка Превенция”, експерт от Министерство на младежта и спорта.

Награждаването на победителите от конкурса „НЕ НА ЦИГАРИТЕ“ 2014 г. се извърши на 16 май на церемония  в Галерия-музей „Дечко Узунов“ в София.

Наградите връчиха председателят на журито Иван Яхнаджиев и Пламен Михайлов – Представител на ANVOLT за България. В поздравителен адрес директорът на НЦОЗА  доц. д-р Жени Стайкова благодари за отношението към инициативата на учителите и родителите, „защото само заедно можем да променим света и да го направим свят без тютюнев дим“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK