Корнелия Нинова е новият лидер на БСП

Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП, съобщи Дарик. Това стана след гласуване на балотаж, до който стигнаха Нинова и досегашният лидер на червените Михаил Миков. 

За първи път в историята на партията има свален лидер на конгрес. При гласуването на първия тур Миков получи 329 гласа, А Нинова - 280. Сега обаче гласовете на делегатите са определили Нинова за лидер. 

Неофициално, с около 30-40 гласа Нинова е победила Миков. Все още се очакват окончателните данни от преброяването, но всички делегати са категорични, че няма как да се обърне резултатът. 

Цяла сутрин делегатите са преговаряли помежду си кого да подкрепят. Така стигнали до решението всички, които не подкрепят Миков, да не се въздържат от гласуване, а да се обединят срещу него, като подкрепят Нинова. 

Малко след като изтече информацията, че Нинова е новият лидер на БСП, Миков се върна в залата на конгреса във видимо лошо настроение. На влизане в залата той обяснил, че не съжалява за нищо и сега се чувствал по-спокоен и по-свободен.

Очаква се обаче официална позиция от негова страна, когато излязат окончателните данни от гласуването.

След като беше пусната информацията, че Корнелия Нинова печели, делегатите започнаха да се поздравяват помежду си, а в залата настроението стана еуфорично.

 

КОМЕНТАРИ

Гост17:43 - 08.05.2016
Това се казва промяна - нещо свежо, сочно и красиво.Браво на БСП.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK