Анна Кръстева: Миков и Стойнев не са знак за промяна

annakrasteva.wordpress.com

Когато провален лидер те посочи за свой наследник, това не е обещание за промяна. Това каза за агенция „Фокус” доц. Анна Кръстева - преподавател по политичеки наукив НБУ.

По думите й, липсва алтернатива в двата кандидата за лидерското място на БСП – Драгомир Стойнев и Михаил Миков.

„Те са израз на една и съща политика, на една и съща липса на визия за промяна, на едно и също желание за продължение на статуквото. И двамата са носители на това статукво с изключително ключова роля в провала на БСП – и като провал на правителството, на което е представител единия кандидат и провал на това Народно събрание, чиито председател е втория кандидат.

Не виждам никаква разлика между двамата кандидати, защото и двамата са носители в изключително висока степен на статуквото. Те играеха досега ключова роля в него. Единият беше ключов министър в този провален кабинет, а другия председател на този провален парламент, който не успя да изкара повече от година.

Двамата носят силно отрицателния провал на бившия председател – проваленият Сергей Станишев. Драгомир Стойнев беше негов кандидат. Станишев осъзна бързо, че това е най-мечешката услуга, която може да му направи и затова започна да назовава по-широк кръг от кандидати, сред които и Михаил Миков.

БСП загуби основния си капитал - това, че беше единствена голяма нелидерска партия у нас. Това дълго време спасяваше нейния статут на значима партия. Тя е на път да се превърне в лидерска партия без значим лидер”, каза още тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK