Ани Ангелова: Готови сме за новата учебна година в ДГ "Мечта"

Снимка: Infomreja.bg

ДГ "Мечта" е готова за новата учебна година, броят на децата е 230, разпределени в 10 възрастови групи, две от които яслени.

Направен бе козметичен ремонт на сервизните помещения на сградата във филиал "Изток".

"Детското заведение успешно финализира проект, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства "Заедно под дъгата". От октомври ще стартира и един нов проект по програма "Развитие на системата на предучилищното образование" , по който ще се работи с три групи", каза Ани Ангелова - директор.

По думите й педагогическият и непедагогическият персонал в детското заведение са осигурени, въпреки трудното намиране на добри специалисти, особено психолог, логопед и ресурсен учител.

"Работихме по два проекта, по които имахме психолог, логопед и ресурсен учител и нагледно усетихме колко е добре тези специалисти да работят с децата. Детското заведение за съжаление не може да поддържа финансово тези щатове и се наложи след приключване на проекта да ги освободим, но се надявам  Министерството на образованието и науката да намери средства защото наистина има нужда от това", уточни Ани Ангелова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK