Демократична България обяви листите си, обединението е с № 11 в бюлетината

Снимка: ДБ

Експерти в различни сфери, политици с опит, включително в изпълнителната власт, но също и известни артисти намират място в листите

Демократична България обяви листите с кандидатите си за 45-ото Народно събрание. Експерти в различни сфери, политици с опит, включително в изпълнителната власт, но също и известни артисти намират място в листите.

Експертът по изборен процес Антоанета Цонева, областният председател на ДСБ за 23 МИР Петър Маринов, икономистът Георги Ганев и д-р Таня Андреева са сред имената в листата след водача Атанас Атанасов в столичния район. Съпредседателят на “Зелено движение” Борислав Сандов и пулмологът Александър Симидчиев, които са водачи на листи в страната, влизат веднага след Христо Иванов в 25 МИР в София. В  листата са и Бонка Василева и Илина Мутафчиева, известни като едни от младите лица от протестите това лято. Сред кандидатите в 24 МИР, воден от съпредседателя на “Зелено движение” Владислав Панев, са и зам.-председателят на ДСБ Цецка Бачкова, ИТ предприемачът Ивайло Мирчев и дипломатът Стефан Тафров от “Да, България!”, Мартин Димитров и др.

В листите на Демократична България има и не малко представители на артистичните среди. Сред тях са певецът Стоян Михалев и актьорът Веселин Калановски, които са водачи във Варна и Ямбол, музикантът Васил Гюров, който е шести в столичния 24 МИР и Николай Табаков, който води листата в Кюстендил.

Пълните листи по райони вижте в интерактивната карта тук: https://demokrati.bg/parlamentarni-izbori-2021/kandidati/?fbclid=IwAR2MPZAPa2AA_bXF3-NUwQURcSmTCYDRq-p5v4LzZhTDBEziJUt-K-dvnlg

Междувременно в ЦИК бяха изтеглени номерата, с които партиите и коалициите ще се явят на парламентарния вот на 4 април. “Демократична България” ще е с № 11 в бюлетина.

“11 е ясен номер за ясна промяна. Хората ще знаят с един лесен за запомняне номер как да гласуват със сигурност за промяна, която е последователна, ясна е като лица зад нея”, коментира пред журналисти Христо Иванов след тегленето на жребия в ЦИК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK