Ангелов: Очакват ни тежки зимни месеци, Борисов: Коронавирусът се завърна с нова сила

Вижте за какво предупредиха здравният министър и премиерът

Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно.

Това написа в профила си здравният министър Костадин Ангелов.

Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса, оправда Ангелов новата си заповед за дистанционно обучение на ученици и студенти.

Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален.  Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел, заяви Ангелов.

Премиерът Борисов написа в профила си:

Коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.

Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa