Ангелина Дочева: Смисълът в живота е да помагаме на другите

Снимка: Личен архив

Единственият доброволец в кюстендилската болница с апел

Смисълът в живота е да помагаме на другите и да оказваме подкрепа! Моята помощ е реална. Станах доброволец в Ковид отделението на болницата в Кюстендил. Ще отделям по няколко часа на ден, докато болните започват да намаляват. Това обяви в личния си профил във фейсбук Ангелина Дочева, кореспондент на БНТ в Кюстендил и майка на три деца.

Ани помага на санитарката и двете медицински сестри в COVID отделението на кюстендилската болница. Определя ситуацията като тежка и допълва, че в момента са настанени 80 заразени, за които в една 12-часова смяна се грижат само един доктор, две медицински сестри и една санитарка.

„Казват, че вече са много уморени. Работата е много динамична. В болницата като цяло липсва медицински персонал, повечето техни колеги се страхуват да работят в ковид отделението. А не е страшно, има специално облекло и защитата е на 99 %.

Ако познавате някой, който има медицинско образование и има желание да помогне, нека потърси д-р Величков. Сега се моля всички да оздравеят и се приберат у дома, а медиците да могат да си отдъхнат и да посрещнат една по - спокойна Коледа при семействата си“, обяви още Ани Дочева.

А това, което прави Ани е достойно за пример, заслужаващо адмирации. Дано делото на това смело момиче има последователи, защото утре всеки един от нас може да е в ситуацията на пациент, на който няма кой да му помогне, да му пусне кислород, да му вдъхне сили в борбата с COVID – 19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK