Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Снимка: ВМРО

Неговата кандидатура бе представена днес от лидера на партията Красимир Каракачанов

Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата.

Това заяви издигнатият за кмет на София от ВМРО - Българско национално движение, Ангел Джамбазки. Неговата кандидатура бе представена днес от лидера на партията Красимир Каракачанов на официална пресконференция в централата на ВМРО.

Пълната листа с кандидати за общински съветници и кандидатите за районни кметове ще бъдат представени следващата събота, на 28 септември.

Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин, подчерта Каракачанов.

По думите му кандидатурата на Джамбазки е силна, а той има своя немалък опит като общински съветник и човек, който се е борил за решаване проблемите на столицата.

Целта ни е кмет, кметове на райони и най-голяма група съветници. На балотажа ще работим за себе си, София да има кмет от ВМРО. Напред и нагоре, работим за кмет, каза Джамбазки.

Като последни думи Каркачанов даде задача на кандидата за кмет на София Джамбазки да се заеме с парковете – да има повече сигурност и озеленяване. От своя страна Джамбазки отговори, че във ВМРО когато председателят разпорежда, трябва да се изпълнява.

Кандидатът ьа кмет очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи.

София има нужда от отношение към кварталите, София не е само Жълтите павета. Кв. „Люлин“ е София, кв. „Младост“ е София, Нови Искър е София, кв. „Ботунец“ е София, Бухово е София. София има нужда от насочване на транспортната схема натам, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Своята подкрепа за Ангел Джамбазки изрази и евродепутатът и известен български режисьор и актьор Андрей Слабаков.

Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“. Роден е в София през 1979 г. Завършил е право в Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Става член на „ВМРО – Българско национално движение“ през 1997 г. През 2004-2005 г. е председател на Националния младежки комитет на ВМРО. По-късно става член на Националния изпълнителен комитет на организацията, а на извънредния конгрес на „ВМРО – Българско национално движение“, проведен на 17-18 октомври 2009 г., е избран за заместник-председател на партията.

От ноември 2011 г. до юни 2014 г. е общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО през октомври 2011 г. На 25 май 2014 г. е избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО. Европейските избори през май месец 2019 г. отново е избран за български представител в ЕП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK