Андрей Новаков ще участва в Съвета на европейските демократи студенти

Андрей Новаков /в средата/, снимка: МГЕРБ

Областният координатор на МГЕРБ-Благоевград и зам.-председател на студентската организация на Европейската народна партия Андрей Новаков ще вземе участие във втория за годината Съвет на европейските демократи студенти. Той ще се
проведе в края на седмицата в град Търнава, Словакия. В него ще участват представители на младежки политически организации от над 25 държави.  

В рамките на събитието ще бъдат гласувани Конферентна резолюция на тема "Приноса на младите в политиката за интеграция на малцинствата", както и декларация, посветена на проблема с "изтичането на мозъци".

Документите са изготвени именно от представителите на МГЕРБ, сред които съпредседателят на работна група към EDS Венера Драчева.  В рамките на събитието младите политици ще се срещнат с представители на неправителствени
организации, ангажирани в сферата на ромската интеграция, както и ръководители на
регионални институции.  

Областният координатор на МГЕРБ - Благоевград Андрей Новаков бе избран за  зам.-председател на студентската организация на Европейската народна партия през юли тази година.

Ресорът му е „Висше образование”. Той е отговорен за изготвянето на резолюции и декларации по различни теми, които след гласуване стават официални позиции на организацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK