Андрей Новаков с публикации в международно политическо списание

снимка: gerb.bg

Областният координатор на МГЕРБ - Благоевград и зам.-председател на Европейските демократи студенти /EDS/ Андрей Новаков участва в зимния университет на най-голямата студентска организация в Европа, проведен в град Лвов, Украйна. По време на форума се проведе и заседание на Съвета на студентската организация.

На него българинът отчете дейността си за периода, в който зае отговорния пост и получи висока оценка за работата си. С пълно единодушие на форума бе приета и Резолюция за насърчаване на трасграничното сътрудничество в сферата на младежките политики, изготвена от Андрей Новаков под заглавието „Трансграничното сътрудничество- нови перспективи за младежкото развитие“.

На срещата на младите политици от Европа в украинския град бе представен и новият брой на списанието „BullsEye”, което се разпространява в 36 европейски страни. В него са публикувани две статии на Новаков, като това  са поредните материали от българина, които са поместени в изданието на студентската организация.

В настоящия брой координаторът на младежите на ГЕРБ в Пиринско пише за разширяването на Европейския съюз и Шенген, като подчертава значимостта на единството и премахването на границите, което е в основата на европейската общност. Впечатление прави, че като пример за единство младежът е посочил древната легенда за българския хан Кубрат и неговите синове, в която той призовава наследниците си да останат заедно и да загърбят различията помежду си.   

Принос за доброто представяне на младите на ГЕРБ в Европа има и благоевградчанката Венера Драчева, която е сред ръководителите на работната група по „Висше образование и проучвания“.

Андрей Новаков бе избран за зам.-председател на Европейските демократи студенти, студентската организация на Европейската народна партия, представляваща повече от 1,6 милиона студенти през юли 2012.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK