Андрей Николов спечели XXII Международен детски великденски фестивал в Босилеград

снимки: festival-bosilegrad.info

Победител във XXII Международен детски великденски фестивал в Босилеград стана Андрей Николов от Белград.

Шестгодишното момче надделя в съревнование с 550 участници във Фестивала по надчупване с великденски яйца и получи медал, купа, колело, плазмен телевизор и предметни награди.

Второ място спечели петокласникът в подведомственото ОУ от босилеградското село Бистър Алекс Стойнев, а медали и купи за двете трети места завоюваха 12-годишните Тоня Тукан от Молдова и Милош Величкович от Белград.

Състезанието по надчупване с великденски яйца между 120 деца до 5-годишна възраст спечели четиригидишната Йелена Димитриевич от Босилеград. Сребърен медал спечели четиригодишният Даниел Смилков от Босилеград, а двата бронзови медала четиригодишните Андреа Ракич от Лесковац и Драган Петров от село Райчиловци, Босилеград.

На финала на състезанието бяха излъчени победителите за най-хубаво и най-оригинално боядисано яйце. ОУ „Гео Милев" от град Раднево спечели приза за най-оригинално яйце, а лакомства и предметни награди за най-хубаво боядисано яйце получи десетгодишната Анастасия Станчева от Р. Молдова.

„След като миналата година купата на победителя отиде в съседен нам Кюстендил, тази година тя символично остава в Босилеград, тъй като победител стана момче родом от Босилеград, живеещо в Белград, докато победителка в състезанието до 5-годишна възраст е по-малката сестра на победителката във Великденския фестивал отпреди две години" - заяви главният организатор и председател на гражданско сдружение „ Глас", Александър Димитров.

Той добави, че, фестивалът продължава да изпълнява мисията си, а тя е да сближава и сприятелява децата участници в състезанието.

 

снимки: festival-bosilegrad.info
снимки: festival-bosilegrad.info
снимки: festival-bosilegrad.info
снимки: festival-bosilegrad.info

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK