Дариха 200 нови книги на библиотеки и читалища в област Кюстендил

Снимки: ГЕРБ

С 200 нови книги бе обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил. Дарителската кампания бе по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Инициативата е на младежката структура на ГЕРБ в област Кюстендил и на информационния офис на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев.

Нова литература бе дарена на шест читалищни библиотеки в община Кюстендил, както и на Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров". Книгите бяха подарени лично от областния координатор на МГЕРБ Мая Станойкова и младежи от структурата.

Те поставиха литература и в къщичките за книги, намиращи се на пл. "Велбъжд", откъдето всеки може да вземе свободно книга, да почете и да я върне обратно.

"С дълбока признателност приемам книгите. Благодаря на МГЕРБ и на информационния офис на д-р Андрей Ковачев за дарителската инициатива и за жеста, чрез който обогатяват библиотечния фонд", заяви при приемането на книгите председателят на НЧ "Братство - 1869", Иван Андонов.

Председателят на НЧ "Пробуда - 1961" в Кюстендил, Милена Маркова, също поздрави лично младите хора за инициативата.

В Дупница различни романи бяха подарени на читалищата "Зора - 1858", "Христо Ботев - 1978" и "Пейо Яворов - 1978". Литературата подари общинският координатор на МГЕРБ Лора Василева.

Десетки книги бяха дарени и на читалищни библиотеки в общините Бобов дол и Сапарева баня.

Сред заглавията на дарените книги са: "Песни за Македония" на Иван Вазов, "Ранни спомени" и "От триумф към трагедия" на Симеон Радев, "Из българските бурни времена" на Рихард фон Мах и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK