Андон Тотев направи първа копка на социални заведения в Лешница и Вълково

снимки: Община Сандански

Днес кметът на община Сандански Андон Тотев даде началото на строителните дейности на два обекта с традиционните първи копки.

Те  бяха направени в селата Лешница и Вълково, където по проект „Подкрепа за деинституионализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск Община Сандански” ще бъдат изградени, обзаведени и оборудвани Център за настаняване от семеен тип в с. Вълково с капацитет 14 души и Защитено жилище в с. Лешница с капацитет 8 младежи.

С изпълнението на този проект ще бъдат създадени и 16 нови постоянни работни места. Ще се осигури дом за 22 потребители, които ще бъдат специално обгрижвани, което ще окаже влияние върху тяхното развитие, социализация и поведение. Изграждането на такъв тип домове ще допринесе за интеграцията на хората, нуждаещи се от специални грижи и ще се намали влиянието  на изградения до сега дискриминационен модел в грижата за потребителите.

Срокът за изпълнение на проекта е две години. Стойността е 1 095 722, 82 лв., осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013  г.

Освен кмета Андон Тотев първа копка направиха и кметовете на с. Лешница и с. Вълково - Светослав Джоров и Кирил Митрев, както и управителят на фирмата изпълнител Александър Бачев от „Алекс Строй”- Благоевград и представител на фирмата за строителен надзор „Агровод инвест” ЕАД.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK