Румен Томов е изненадан от решението на ВАС, ще се кандидатира пак

Снимка: Infomreja.bg

Томов заяви още, че работещата формула за явяване на избори е като независим кандидат

Румен Томов – отстранен от кметския пост на Благоевградската община, е изненадан от решението на ВАС, което бе оповестено преди два дни.

Решението не е съобразено със становището на Конституционния съд. В решението се казва, че нормата е императивна, докато в решението на КС се казва, че не е императивна. В едномесечен срок трябва да се предприемат действия за заличаване за участия във фирми. Изненада ме решението, защото имаше други подобни казуси, за които съдът взима други мнения и становища. Решението се обуславя на решението на другите административни съдилища и то не е съобразено с становищата на КС, което се казва, че трябва да се има действия по заличаването. За мен решението на ВАС е необосновано, каза Томов в изявление пред журналисти.

Системите в България трябва да работят така, че един и същи казус да има едно и също решение. За един се казва, че остава, за друг – че се отстранява. Така се нарушава доверието в съда. Една от причините хората да протестират лятото е и тази. Не мога да коментирам дали решението на съда е политическо, или не, каза Томов.

По повод бъдещите му планове и евентуална кандидатура на частичните избори в града, Томов каза:

Оттук нататък продължаваме борбата. Аз ще се кандидатирам, не мога да подведа доверието на жителите на града. С много усилия успяхме да преобърнем мнението на хората.

Той прогнозира, че до избирането на временно изпълняващ длъжността кмет на града на сесия на Общинския съвет, Общината може да „почувства“ затруднения от липсата на ръководител.

Има възможност за криза в общината. Казусът не е лек. Очакват се трусове тези дни, тъй като когато се извеждат документи от общината, трябва да се подпише кмет. Аз не съм на тази длъжност, не съм упълномощил никого и деловодството е спряло. Чакаме да се разреши казусът.

Томов заяви още, че работещата формула за явяване на избори е като независим кандидат.

„Аз не съм партиен човек, независим съм по характер и дух. Въпрос на разговори е БСП да ме подкрепи, нямам основание да смятам, че няма да ме подкрепи. Отворен съм към подкрепата и на други партии. Преди изборите за парламент се обърнах към жителите да изберем четирима депутати от Благоевград, независимо от коя партия са. За съжаление Благоевград не се справи със задачата, тъй като на нас явно нещо ни липсва да се обединим.“

Всичко е възможно в политиката, каза Томов по повод питане дали би допуснал БСП да излъчи друг кандидат или да подкрепи друг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK