Андон Балтаджиев, лидер на НПО "Активна съвест": Георги Андонов пуска компромати и се крие зад реформаторите

Андон Балтаджиев

Лидерът на НПО "Активна съвест" Андон Балтаджиев излезе със своя позиция, в която твърди, че кандидат-кметът на Гоце Делчев от ГЕРБ Георги Андонов пуска компромати и се крие зад реформаторите.

В нея се казва още: 

"В разрез с декларираното от Георги Андонов, че ще води толерантна кампания без компромати, се случва точно обратното. Странни връзки лъсват в предизборната кампания на Георги Андонов. Някакво сдружение, наречено Граждански комитет "Равни пред закона", инициира среща в Гоце Делчев във връзка със сигнали на граждани за злоупотреби срещу един от кандидатите за кмет.

Кои са тези граждани обаче, никой не знае. По-интересното е следното: твърди се, че зад тази инициатива стои Реформаторският блок, или поне такава е градската мълва, според някои, разпространена от самия Андонов. Оказва се обаче, че това май не е така и историята понамирисва. Според официалните регистри, това сдружение има седалище в София, на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, непосредствено до офиса на софийска фирма, занимаваща се с реклама, която отдавна има позиции в Гоце Делчев, благодарение на Георги Андонов.

Тази фирма направи скъпата рекламна кампания на Андонов в предишния му опит да стане кмет. Странно как същата фирма е решила да се занимава и със строителство. Чрез нея тогава Андонов се опита да спре проекта за ремонт на училищната база в Гоце Делчев на стойност 5.6 милиона лева. Планът му не успя, също както не успя и необоснованото обжалване пред КЗК за спечелените от община Гоце Делчев 8 милиона лева за ремонт на 26 улици и Градския парк. Въпросната фирма е участвала и в двете процедури и точно заради нея изпълнението на проектите беше забавено. Това се случи преди 4 години, а днес сценарият се повтаря.

Самият председател на този граждански комитет е същия Светослав Николов, който беше в основата на предизборната кампания на Георги Андонов през 2011 година. Запознати твърдят, че той е в близки отношения не само с него, но и с тъщата му – Камелия Григорова. За нейната богата биография като бизнес дама и за топлите й връзки с определени данъчни служители, медиите писаха неведнъж. Другите учредители в сдружението също са интересни лица – диджей със странни наклонности и дама, известна с изпълнението на платени поръчки.

Скъпата предизборна кампания на Георги Андонов, като за американски сенатор, от която се възмущават хората в Гоце Делчев, няма как да не направи впечатление и да не породи коментари. Най-вероятно пак има замесени фирми, на които са обещани комисионни за изпълнение на проекти. Отново е пусната в действие процедурата за опит за проваляне на проекти на община Гоце Делчев, както беше и преди 4 години, но едва ли този път избирателите ще се вържат на манипулацията. Кои в същност са управителите и единствените членове  на ГК „Равни пред закона”.

Това са лицата: Светослав Щерев Николов, Георги Димитров Катранджиев и Маргарита Георгиева Джурова. Последната е племенница на Добри Джуров и е известна в столичните политически среди като „Мадам 10 бона”. Другият член на ГК „Равни пред закона" е 18-годишният рапър Георги Катранджиев, който е дижей по столични дискотеки".

Андон Балтаджиев, лидер на НПО "Активна съвест"

 

КОМЕНТАРИ

KM22:44 - 09.10.2015
http://bit.ly/1NvAcGZ
Русофил22:32 - 09.10.2015
http://m.blitz.bg/news/article/290422
KM22:25 - 09.10.2015
http://www.parliament.bg/pub/omb/20150720052001Stanovishte1.2.pdf
КМ22:14 - 09.10.2015
Малко инфо на: http://bit.ly/1N3UUdO

FACEBOOK