Масово тровят кози, кучета и други домашни животни в Мусомища

Снимки: Нина Карагьозова

Две кози, едно яре и две кучета са отровени в последните два дни в гоцеделчевското село Мусомища, където местните жители се оплакват, че от няколко седмици почти през ден има натровени и отровени кучета и селскостопански животни. 

Последните умъртвени животни - две кози и яре, са от стадото на Нина Карагьозова, която се занимава с животновъдство и в момента отглежда 200 кози и 140 ярета. 

Двете отровени кучета също са нейна собственост. Те са охранявали голямото й стадо. 

Потърпевшата съобщи, че животните й са били отровени край параклиса „Възнесение Господне", който се намира извън Мусомища.

Нина Карагьовзова вече е подала сигнал в полицията. 

Животновъдката каза още, че през последните седмици в района, където отглежда и пашува стадото, намирала хвърлени парчета колбаси с поставена в тях отрова.

За да не пречи на комшиите и местните жители, семейството си купило място извън селото за селскостопанска дейност.

Жители на селото пък се страхували и се оплаквали от 4-те кучета на Нина Карагьозова, които пазят стадото й. 

Според Карагьозова освен за стадото и кучетата си, тя се притеснява най-вече за потенциалната опасност от натравяне на деца и възрастни хора, които излизат ежедневно на разходка в красивите местности извън селото. 

През последните седмици имало и други случаи на отровени кучета и животни в Мусомища. Кметът на селото Тодор Либяховски, който е информиран за проблема, определи безразборното хвърляне на парчета колбаси с отрова в местности извън селото като самоинициативи на местни жители. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK