Ръководството на ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от поста заместник-кмет

Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от заемания от нея пост заместник-кмет. Решението е на общинското ръководство и съветниците от партията на Бойко Борисов след проведената на 14. септември конференция.

Местното ръководство на ГЕРБ призовава своите членове и симпатизанти, които са част от общинската администрация в Гърмен, да имат предвид факта, че партийната структура с нарочна декларация е оттеглила политическата си подкрепа към кмета на Гърмен, Минка Капитанова.

Причината е, че Капитанова премина в ДПС и по този начин подмени вота на нашите избиратели, които единодушно я подкрепиха на балотажа през 2015 г. и благодарение на които тя е кмет, аргументират се герберите в Гърмен с лидер Верхад Ислямов. 

На форума, в присъствието на зам.-председателя Цветан Цветанов, областния координатор Даниела Савеклиева, депутатите от 44 НС - Емил Тончев и Александър Мацурев, както и общинските съветници от ГЕРБ в Гърмен, е била обсъдена сложната политическа обстановка в общината, породена от действията на кмета Минка Капитанова и връщането й в редиците на ДПС.

"Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че община Гърмен се е избавила от лошите управленски политики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години. Политическите уволнения и репресивни мерки спрямо наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от ДПС са действия от минали времена и епохи, които не кореспондират с демократичните идеи на ЕС, част от които е и община Гърмен", се казва още в декларацията.

На общинската конференция е била изразена тревога от случващото се в общината към настоящия момент. Пред партийния актив Цветанов за пореден път е подчертал, че партия ГЕРБ никога не е делила общините на "наши" и "ваши", визирайки и отпуснатите наскоро 600 000 лева за община Гърмен с постановление на Министерски съвет. 

"Остро осъждаме поведението на Капитанова, която си позволи да използва получените от МС допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ГЕРБ", заявяват още от ГЕРБ-Гърмен, в декларацията си, подписана от общинския ръководител Верхад Ислямов, Розен Марчев – организационен секретар, и членове евродепутатът Асим Адемов, Величка Цветкова, Ибрахим Джуркин и Сейхан Ахмедов.

 

Цветан Цветанов и Верхад Ислямов, снимка: ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Горски19:43 - 21.09.2018
Ееее Гербери, с кандидата за кмет дето сте го намислили Денислав Шенгов още доста срам ще съберете!
ГЕРБ15:53 - 20.09.2018
Време е в общината да влезе Държавната финансова инспекция и прокуратурата и да проверят как години наред милиони левове се усвояват от една и съща фирма А - СТРОИ. Да се провери количеството и качеството на извършените дейности от по-горе посочената фирма , за да видят хората как безобразно се прахосват парите на данъкоплатеца.
1111111:24 - 20.09.2018
Ако много искате да знаете, Величка Цветкова ще става директор на ДБТ Гоце Делчев!!!
Аго Алим02:09 - 20.09.2018
Наближават изборите. Идват нови и нови акъли.Ръковотсво на ГЕРБ няма .Като ги погледнещ почти всички са от кол и въже.Пианицата мончо от Рибново Пияният Левски.....Тобарят верхат от дебрен..... Време да излезе независим кандидат които да бъде надпартиен и с широка визия обединяващ всички хора и с цел да развива общината и дадържи хората и създане условия за нормален живот...които да бъде контактен.Да владее чужди езици.. И да е живял и учил в чужбина да има богата база за стравнение и опит.Бъдещето ще покаже..

FACEBOOK