Американският университет с две първи места в класация на МОН

Снимка: Infomreja.bg

Американският университет в България за поредна година е водещ университет у нас, според новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2017 година. Резултатите от класирането бяха обявени днес от Министерство на образованието и науката.

АУБ оглавява две от категориите в генералното класиране. За пети пореден път той остава официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, като сега споделя позицията със Софийския университет. Водеща позиция АУБ заема и в направлението Политически науки* наравно със Софийския университет, а в категориите „Икономика“, „Журналистика и масови комуникации“ и „Компютърни науки“ АУБ заема второ място, сред общо оценени 51 университета.

Класирането по индикатори показва, че възпитаниците на АУБ са с най-високи осигурителни доходи след завършването си, както и с най-ниско ниво на безработица сред всички оценени в специалностите „Икономика“, „Политически науки и международни отношения“, „Журналистика и масови комуникации“ и „Бизнес администрация“.

Заместник-ректорът на АУБ Емилия Занкина сподели по повод резултатите:

„Искам да изразя огромни благодарности към нашите преподаватели и служители, които с ежедневната си работа и усилия осигуряват образование на световно ниво и дават възможност на нашите студенти да станат смислени и успешни граждани.

Рейтинговите системи са изключително важни, защото дават информация на студентите и кандидат-студентите, както и стимулират университетите в това да бъдат все по-добри и да търсят все по-високи резултати. Те предоставят важна информация на държавните институции за цялостното състояние на образователната система, като помагат за очертаване на цели и приоритети. Въвеждането на такава система в България бе изключително важна стъпка, която е в крак със световните тенденции.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK