Американският университет в България е домакин на хакатона HackAUBG

Снимка: АУБ

За трета поредна година Американският университет в България провежда хакатона HackAUBG 2.0. Университетският кампус ще се превърне в арена, където умения ще демонстрират отбори съставени от двама до петима участници.

За да се отличат най-добрите отбори, те ще трябва успешно да защитят софтуерен или хардуерен проект. При разработването на проектите си обаче, участниците ще трябва да се съобразят и с поставена тема, която ще стане ясна на 15 февруари – датата, когато стартира самият хакатон.

Като всяко състезание и тук ще има награди за отборите, които заемат челните места. Наградният фонд е в общ размер от 6000 лв. Най-добрият отбор ще получи 3000 лв., подгласникът – 2000 лв., а за третото място са отредени 1000 лв.

Организацията на събитието е поверена на студентския клуб по високи технологии и предприемачество The Hub, съвместно с университетския Coding Girls Club. Организаторите са уверени, че HackAUBG 2.0 е прекрасна възможност, която да даде импулс за множество иновативни идеи, решения и продукти, тъй като събира заедно съмишленици и приятели, интересуващи се от информационни технологии. Освен това събитието е платформа за създаването на нови контакти, споделят още организаторите.

Хакатонът HackAUBG 2.0 се осъществява с подкрепата на над 10 спонсори от българския сектор на информационните технологии. Те не само осигуряват финансиране на събитието, но ще се включат и с ноу-хау, предоставено от най-добрите им разработчици, като станат ментори на отборите, разкриват още организаторите.

Участието в хакатона е напълно безплатно за всички програмисти, дизайнери и ентусиасти. Нужна е единствено регистрация в сайта: http://hackaubg.org.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK