Американският университет назначи нов вицепрезидент с ресор "Развитие"

Снимка: АУБ

Крейг Хайланд има дългогодишен опит в набирането на средства

Американският университет в България (АУБ) обяви, че г-н Крейг Хайланд е назначен на поста вицепрезидент с ресор „Развитие“ на университета и ще встъпи в длъжност от януари 2020 г. Той идва от университета „Пейс“, Ню Йорк, където работи като изпълнителен директор за значими дарения. В АУБ той ще отговаря за стратегическото набиране на средства, отношенията с алумни общността и фондациите.

Във връзка с назначението си Крейг Хайланд коментира от Ню Йорк: „Позицията на вицепрезидент „Развитие“ предоставя възможността за реализирането на съществени положителни промени в живота на студентите и общностите, с които си взаимодействат. С удоволствие приемам възможността да бъда част от бъдещето на АУБ. Очаквам да споделя повече от опита си и да науча подробности за целите на висшето училище“.

Назначението му е резултат от продължителен и задълбочен изборен процес. Четирима бяха финалистите в конкурса, които проведоха интервюта с членове на Настоятелството на АУБ, срещнаха се с ръководството на учебното заведение и посетиха кампуса. Хайланд впечатли членовете на комисията не само с големия си опит в набирането на средства, но и с фокуса си върху висшето образование и отдадеността да променя живота на хората към по-добро.

Председателят на Настоятелството д-р Каролин Стефанко сподели: „Забележителната кариера на г-н Хайланд и внушителният му опит в набирането на средства ще допринесат значително за развитието на АУБ. Очаквам да работим с този опитен професионалист и вярвам, че ще надградим постигнатите успехи през изминалите години“.

Крейг Хайланд е професионалист, ориентиран към постигане на резултати и с творчески подход в набирането на средства. Има повече от 12 години опит в създаването на връзки, увеличаване на приходите, развитието на стратегически програми и управлението на разнородни екипи.

Изборът коментира и д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ: „Професионалният опит на Хайланд ще ни помогне да осигурим още по-добри възможности за висококачествено обучение на студентите ни, създавайки предпоставки те да се превърнат в носители на позитивна промяна за света“.

Преди да се присъедини към АУБ, г-н Хайланд заема позициите изпълнителен директор за значими дарения в университета „Пейс“ в Ню Йорк; директор „Развитие“ към Училището по медицина на City University, Ню Йорк; заместник-декан и директор „Развитие“ към Училището по обществено здраве към университета на Илинойс в Чикаго. По време на работата си в „Пейс“ Хайланд реформира дарителската програма. В резултат набраните средства се повишат от 2,8 млн. долара до близо 9 млн. долара за малко повече от 3 години. Преди това, докато работи в университета на Илинойс в Чикаго, той създава цялостна програма за развитие, която води до безпрецедентен ръст за Училището по обществено здраве. Фондонабирането нараства от близо 500 хил. долара до над 4,2 млн. долара. Крейг Хайланд има магистърска степен по социални дейности от Училището по социални политики и практики на университета на Пенсилвания, както и бакалавърска степен по социални дейности от „Скидмор колидж“, Саратога Спрингс, Ню Йорк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK