Американски транспортен самолет с 12 военни на борда се е разбил в Сомалия

Снимка: bTV

Американски транспортен самолет с 12 военни на борда се е разбил в Сомалия южно от столицата Могадишу. Ислямистката групировка Аш Шабаб е взела пътници за заложници, предаде ДПА, като се позова на представители на властите и очевидци.

"Потвърждавам, че екипажът и самолетът са в ръцете на Аш Шабаб. Казаха ни, че на борда е имало 12 души, част от които американци", заяви говорител на местните власти.

Според друго официално лице летателният апарат е превозвал голямо количество американски долари.

Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че е станало произшествие, но увери, че самолетът не е американски и в него не е имало американци.

Летателният апарат е изпълнявал полет от кенийската столица Найроби. Самолетът е транспортирал товар за войските на Африканския съюз в Сомалия. Той е паднал на земята при проливен дъжд днес следобед.

Районът на катастрофата е под контрола на Аш Шабаб. Предвидено е било транспортният самолет да кацне в близка военна база, използвана от силите на Африканския съюз, но и от дронове на американските въоръжени сили.

Причината за катастрофата за момента не е изяснена. Според сомалийските власти самолетът е паднал заради дъжда или технически проблем. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK