Почерпен дядо, емигрант в САЩ, катастрофира край Илинден. Заби се в ремарке на трактор

Снимка: Infomreja.bg, архив

Почерпен дядо, емигрант в САЩ, катастрофира край Хаджидимово.

Инцидентът е станал снощи в 21.30 часа на пътя между ГКПП Илинден и хаджидимовското село Садово. 82-годишният Димитър Захариев, който е от съседното село Илинден, управлявал лек автомобил „Нисан Мурано“ и поради неспазване на необходимата дистанция се забил в ремарке на трактор, управляван от 40-годишен мъж от Садово.

При сблъсъка са пострадали трима души. Възрастният шофьор на нисана е с контузия в областта на гърдите, 57-годишен мъж от Гоце Делчев, който пътувал в неговата кола, е с контузия на шийни прешлени, а третият му спътник - 63-годишен мъж, също от Гоце Делчев, е с натъртване в областта на гърдите.

След извършен медицински преглед и тримата пострадали са освободени за домашно лечение и без опасност за живота. Пробата с техническо средство за употреба на алкохол на водачите е отчела наличие на 0,61 промила алкохол в издишания въздух на 82-годишния мъж от с. Илинден.

Димитър Захариев, познат в родното си село като Американеца, снощи с приятели на другарска раздумка пили по бира и тръгнали към Гоце Делчев. Захариев традиционно всяка година прекарва летните месеци именно в Илинден, в родната си къща.

Той е емигрирал от България на 20-годишна възраст и в момента живее в Ню Йорк. Съселяните му твърдят, че той е дисциплиниран вода на пътя и не е любител на чашката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK