Американец осигури земен рай за 300 котки в дома си

Снимка: © youtube

Американец похарчи солидна сума пари, за да преобрази дома си и да го превърне в земен рай за 300 котки, съобщава в. "Метро". Поводът за преоборудването на собствеността на Крис Арсенолт от щата Лонг Айлънд бил доста тъжен.

Той решил да се обгради с миаукащото царство малко след като неговият 24-годишен син Ерик загинал при трагичен пътен инцидент с мотоциклет. Благородният американец най-напред приютил котило болни котенца, изоставени край жп линията, докато той работел като железопътен кондуктор. "Бяха около 30 животинчета, повечето от които се оказаха в ужасно състояние!", спомня си Крис.

Той прекрасно осъзнал, че ако не им помогне, всички писани ще умрат в големи мъки. Така прибрал първата партида котки в дома си. Те му помогнали да преодолее мъката по загубения син. След това Крис се обаждал на местни приюти, като ги уверил, че може да настани някои от изоставените котки. Така броят им нараснал до 300. Всяка година за ветеринарни услуги и лекарства той заплаща по 21 хиляди долара, а за храна - 80 хиляди долара.

Крис вложил доста голяма сума пари, за да осигури всички възможни удобства на своите питомци. Той им осигурява безупречна хигиена. Всички подове са с винилово покритие, а стените са с пластмасови тапети. Обширният двор почти изцяло е циментиран и хигиената се е превърнала в религия за стопанина на котките. "Когато сутрин отворя вратата на спалнята си, отпред ме чакат около 50 писани. Това ме изпълва с щастие!", доверява Крис



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK