Търсят спешно дом на 19 кучета и 3 котки в Кюстендилско, 80-годишният им стопанин влезе в болница

Снимки: Елеонора Иванова

Търсят спешно дом на 19 кучета и 3 котки, които се намират в кюстендилското село Шишковци. Животните са собственост на 80-годишния дядо Румен, който посвещава живота си на домашните любимци.

„Той е разочарован от хората, изцяло посвещава живота си на "неговите деца" - животните. Живее, спи, храни се и си говори с тях. Ако някой иска да се отърве от кучето си, го носи на него. И така, докато човекът преди две седмици получава инсулт и постъпва в болница. Няма кой да се погрижи за животните. Много от тях се разболяват, а други от стрес не излизат навън за физиологичните си нужди. Живеят в мизерия. Сега вече хората от селото се обръщат срещу неговите кучета и само чакат някое да излезе извън оградата, за да го убият. Половината от кучетата са стресирани, заради гърмежите, на които са подложени нощем“, коментира Елеонора Иванова, която е председател на Дружеството за защита на животните в Кюстендил.

Положението все още е критично и спешно. Дядо Румен е в болница и няма да се възстанови скоро.  

„Всеки ден човекът плаче за животните и се надява някой да ги вземе и да се грижи за тях подобаващо. В момента те са поверени на грижите на негова племенница, която иска да ги махне от къщата“, коментират още запознати със случая.

Елеонора се е заела с нелеката задача да намери дом на животните. "Не вярвам, че няма да намеря 20 човека, които биха взели куче или коте. Моля ви, хора, нека помогнем на животните на Румен!. Та той е един от нас!“, призова още Елеонора, която се е посветила изцяло на доброто дело.

Тя е ходила няколко пъти до дома на Румен и е видяла състоянието на домашните любимци. За тях е необходима ежедневна грижа и храна. Самата Елеонора е хранила на няколко пъти животните, които са много дружелюбни и кротки. Подложени са на невероятен стрес от страна на хора от селото.

Дядо Румен си е давал почти цялата пенсия, за да ги храни. Човекът вярвал, че животните са по-благодарни от хората. Част от кучетата са кастрирани, но в момента се нуждаят от дом и любов.

„Аз самата взех две от кучетата в приюта в Кюстендил. Няма място за всички, но не мога да ги изоставя. Вярвам, че има добри хора, които биха ми помогнали“, казва още Елеонора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK