Община Дупница започва изпълнение на предписанията от ОДБХ в приюта за кучета

Снимка: Личен архив

Община Дупница, в лицето на зам.-кмета Крум Милев, началникът на отдел "Екология" Десислава Борисова, новият отговорник за приюта Маргарита Иванова, представителите на ОДБХ - д-р Емил Гъгнев и д-р Георги Тимчев, проведоха днес среща заедно с представители на неправителствени организации.

Поводът за срещата бе работата на приюта за безстопанствени кучета и действията, които ще бъдат предприети.

Община Дупница ще започне изпълнение на предписанията от ОДБХ, като до приключването им в приюта ще работи амбулаторията и ще бъде разрешено осиновяването на четириногите. След срещата, представителите на неправителствените организации отново посетиха приюта, а следващата седмица ще бъдат представени пред новия екип в приюта.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в приюта не са изпълнени мерките по създаване на условия за настаняване на кучета с различна големина, както и по връщането им на местата на залавяне в срок, не по-дълъг от 14 дни след извършената кастрация. За прилагането на тези мерки вече има издадени предписания от предишни проверки.

ОДБХ-Кюстендил към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), издаде разпореждане за спиране експлоатацията на Общинския приют до изпълнение на мерките.

До привеждане на обекта в съответствие с действащото ветеринарно законодателство се търсят нови стопани на 26-те кучета, настанени и отглеждани в приюта до момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK