Поредно куче отровиха в близост до детската градина в Соволяно

Поредното отровено куче беше открито тази сутрин в Соволяно Снимка: Личен архив

Поредно куче е намерено отровено тази сутрин пред двора на детската градина в село Соволяно.  „В 8 часа днес ми се обади една жена от селото. Починало е и нейното куче, просто нямам думи. Не зная дали е разпръсната нова отрова или има още от старата. Преди 6 дни направихме пълна дезинфекция с препарати по улица „Мечта“, където е разположена и детската градина в селото“, обяви пред ИНФОМРЕЖА, кметът на селото Пламен Илиев.

Както вече съобщихме, преди по-малко от седмица в Соволяно бяха отровени общо 11 кучета и 1 котка. По-голямата част от животните са били домашни. Извършителят на деянието все още не разкрит.

„Трупът на кученцето е откаран за аутопсия. Уведомили сме полицията и ветеринарните органи. Очакваме резултатите и от другите отровени кучета. Най-вероятно ще имаме повече яснота в петък. Кой и защо го прави не зная, но се надявам извършителят да бъде установен и да си получи заслуженото“, допълни Илиев.

По негови думи още утре /четвъртък/ ще бъде извършена повторна дезинфекция и почистване на улица „Мечта“ в село Соволяно.

До тогава остава в сила забраната децата да излизат в двора на детската градина с цел безопасност.

„Шест дни след масовото отравяне на животни в района на детската градина в село Соволяно, отровата продължава да взима жертви! Животинката отново е пред двора на детската градина. Не смея и да си помисля, че безумецът отново е разхвърлял отрова и то в близост до нашите деца“, гневяха се родители в социалните мрежи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK