7584 нарушения засече операцията „24 часа контрол на скоростта“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Във връзка с членството на Република България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и поетите ангажименти за участие в организираните от TISPOL инициативи, за времето от 06.00 ч на 18.04.2018 до 06.00 ч. на 19.042018 г., на територията на всички държави-членки беше извършен засилен контрол над водачите на МПС за спазване на разрешената скорост за движение „24 часа контрол на скоростта“.

В рамките на проведената на територията на страната ни полицейската операция, за посочения период са установени общо 7584 нарушения на разрешената скорост за движение. Контрол бе осъществен на 617 места, в него са участвали 313 полицейски служители.

Установените нарушения от стационарните камери са 1061, от мобилните камери с които са оборудвани полицейските автомобили – 4594, а от преносимите автоматизирани технически средства - 1929. За периода са установени 109 нарушения на превозни средства превишили с над 50 км/ч разрешената скорост в населено място.

„Пътна полиция“ отбелязва, че е констатирано намаляване на броя на пътните инциденти по време на провеждането на полицейските действия. На територията на страната са регистрирани 128 леки пътнотранспортни произшествия и 11 тежки, при които е загинал велосипедист и са ранени 16 души.

Тежката катастрофа със загинал е станала снощи около 21.20 часа на територията на област Сливен. Велосипедист, който се е движел по пътното платно без светлоотразителна жилетка и с тъмни дрехи, бил блъснат от преминаващ автомобил. Според първоначалните данни превишената скорост не е причината за настъпване на произшествието.

В хода на полицейската операция са установени и други 856 нарушения на ЗДвП, по които е взето отношение на място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn