Ало измамници тероризират неврокопчани и в малките часове по телефона

снимка: infomreja.bg, архив

Телефонни измамници започнаха да будят и посред нощ по стационарните телефони възрастни хора от Гоце Делчев. За последните дни в полицията в града са регистрирани няколко подобни случая.

Две самотно живеещи жени от Гоце Делчев през уикенда са били събудени посред нощ от ало измамници с ужасяващи съобщения за катастроофи и смърт на най близките им.

В три часа през нощта около 70-годишнта Р.Т. от Гоце Делчев е била събудена от анонимен глас по телефона, който съобщил на почти спящата жена, че при тежка катастрофа е пострадала дъщеря й и спешно трябва да се осигури голяма сума пари за лечението й.

Жената събрала спестяванията си от около 300 евро и в 3 часа през нощта ги занесла на автогарата в Гоце Делчев, където я чакал човек. Наглецът, който прибрал парите, видял, че стресираната жената има на ръцете си два златни пръстена, медальон и златни обеци и й заявил, че сумата, която му е дала, няма да стигне доникъде, след което я принудил да свали от себе си всичките си бижута и да му ги даде. 

На сутринта жената, която живее на улица "Калоян" в Гоце Делчев, разбрала за измамата, защото дъщеря й, жива и здрава, се обадила да я попита как е.

Семейството веднага подало сигнал в полицията за случилото се през нощта на самотно живеещата им майка, която от своя страна дала пълно описание на среднощния измамник.

Образувано е досъдебно производство по случая, съобщиха от полицейското управление в Гоце Делчев.

Вторият случай отново е неврокопчанка, живееща сама на улица "Мария Луиза". Непознат женски глас около 1 часа през нощта изплакал в телефонната слушалка: „Майко, катастрофирахме и ни трябват много пари, пращаме човек да му дадеш 11 000 лева. Ж. М. обаче била отлично запозната с телефонните измами, които в Гоцеделчевско са почти ежедневие, и заявила на хълцащата измамница: "Ами защо не сте умрели", след което затворила телефона.

От РУ - Гоце Делчев предупреждават жителите на града и региона за проявяват особена бдителност при подобни телефонни обаждания, да не дават пари на непознати хора и най-важното - да позвънят незабавно на безплатния телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK