Ало измамници подкараха наред жители на две улици в центъра на Гоце Делчев

Живеещите в района на бул. "Гоце Делчев" и ул. "Христо Ботев" в Гоце Делчев в последните дни преживяват истински кошмар от атакуващи ги ало измамници, които, плачещи и стенещи по телефона, които опитват да ги въведат в заблуждение и им търсят пари.

"Счупих си крака" или "Катастрофирах", плачат в слушалките измамниците, които ни звънят нон-стоп и настояват да им дадем пари за лечение, твърдейки, че разговаряме с наши синове, дъщери, снахи и майки", оплакаха се пред ИНФОМРЕЖА потърпевши.

Повечето от тях светкавично подават сигнали в полицията, но има и такива, които се хващат на лъжите и изпадат в стрес.

Започват да търсят пари назаем от съседи и роднини, за да "помогнат" за лечението на свой близък.

По-смела жителка на Гоце Делчев, запозната с ширещите се телефонни измами, дори била ругана и псувана, след като отговорила с думите "Счупи си и другия" на ридаещия глас от другата страна на жицата.

Друга възрастна дама пък предизвикала гнева на измамниците, като им заявила, че веднага ще сигнализира полицията, коментират неврокопчани от двете централни улици в града, които бързо споделили помежду си за зачестилите опити за измами по телефона.

Хората констатирали, че телефонните измамници са ги подкарали подред, използвайки телефонния указател.

От полицията в Гоце Делчев съобщиха, че в последните два дни наистина сигналите за телефонни измами са зачестили.

От РУП - Гоце Делчев и ОД МВР - Благоевград призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на телефонните измами. Полицаите съветват след подобен телефонен разговор да не се паникьосват и да не бързат да дават пари, а да се осведомят лично като позвънят на съответния техен близък дали наистина е пострадал и се нуждае от пари за лечението си.

 

КОМЕНТАРИ

Ролекс21:49 - 20.07.2014
И какво полицията неможе или не иска драги хване? Толкова ли е трудно държавата да погне мобилните оператори и съвместно да ги заловят.Това никъде по света не е проблем.."".
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK