Ало измамници от Плевен отмъкнаха спестяванията на баба и дядо от Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Телефонни измамници от Плевен успяха да отмъкнат спестяванията на възрастна жена и мъж от Кюстендил. Жертвите са се хванали на стария трик за необходима сума пари, която трябва да бъде предадена за спешна операция на пострадал близък.

Първия инцидент е регистриран около 12.00 часа вчера, когато неизвестен извършител е въвел в заблуждение по телефона 82-годишен гражданин от Кюстендил. Под предлог за необходими средства за спешно лечение на пострадал близък роднина от потърпевшия са предадени 1200 лева.

Два часа по-късно по аналогичен начин е осъществена измама по телефона спрямо 73-годишна жена от Кюстендил, от която са взети 900 лева и златни накити. По случая в РУП - Кюстендил е образувано досъдебно производство.

След проведени ОИМ вечерта на главен път Плевен - Русе са задържани две лица от Плевен, в автомобила им са открити пари и златни накити, обект на измамите.Задържаните измамници са на 25 и на 29 години.

ОД МВР - Кюстендил апелира към всички жители на региона да не се поддават лековерно на подобни деяния, а в случаите, когато станат обект на подобно обаждане, незабавно до сигнализират на тел. 112 или на служителите на МВР.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK