Ало измамници от Германия плъзнаха в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Шестима кюстендилци са сигнализирали вчера полицията в Кюстендил, че са получили тревожни обаждания по телефона – децата им са пострадали при ПТП и са нужни много пари за лечение. 65-годишна жена се е разделила с 740 лева. Другите получатели на тези обаждания не са се “хванали”.

85-годишна жена и 87-годишен мъж от Кюстендил са се разделили с 20 и 190 лв., след като били спрени от мъж и жена, които търсели болницата. Жената ги придружила до лечебното заведение. Двамата били със сребрист автомобил, после решили да й спестят ходенето пеша и я закарали до дома й. Помолили да оставят на съхранение при нея багажа си, защото се връщали от Германия, трябвали им български пари, а имали само долари.

От възрастната жена взели 20 лв., след 3 часа трябвало да дойдат да й върнат парите, но не се появили. Възрастната жена едва тогава подала сигнала на тел. 112. При същата схема е загубил 190 лв. 87-годишен мъж.

От полицията призовават: "Не давайте пари на непознати! Не допускайте в домовете си непознати. Ако получите обаждане, звънете в полицията, преди да се разделите с парите си, потърсете начин да се свържете с роднините си!"

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK