Христо Иванов: Имаме управление, което воюва с бъдещето на България

Снимка: БГНЕС, архив

ДБ се се явява на предстоящите избори с твърдото намерение да търси мандат за управление

“Демократична България” се явява на предстоящите парламентарни избори с твърдото намерение да търси мандат за управление. Ние искаме доверие от избирателите за това да приложим своята програма и да направим две неща. Първо, да премахнем изцяло не само Борисов, ГЕРБ, Пеевски и Гешев. Да премахнем основанията, институционалните предпоставки за възникването на този модел на системна корупция. Те са само моментни имена, моментни проявления. И второто нещо - за модернизацията на страната.” Това коментира съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” по TV+ и TV1.

Иванов изтъкна, че големият въпрос за страната е как да бъде елиминирано задкулисното управление, което се олицетворява от депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Иван Гешев, но проблемът не се изчерпва само с конкретните имена.

“Това е изключително дълъг маратон, който ни предстои като общество. Елиминирането на Борисов и на ГЕРБ е само междинна спирка. Елиминирането на Гешев и на Пеевски също е междинна спирка. Ние трябва да премахнем системните, институционални основания за съществуването на този механизъм на обсебване на българската държава. Само “Демократична България” има ясен план и подготовка да направи тази сапьорска работа по премахването на тези адски устройства”, заяви Христо Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” още веднъж изтъкна, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна. На въпрос за евентуално сътрудничество със заявения политически проект на бившия втори човек в ГЕРБ след Бойко Борисов - Цветан Цветанов, Иванов каза, че не коментира извънпарламентарни формацции и припомни, че Цветанов заедно с премиера създаде сегашната управляваща партия.

“С ГЕРБ не може да се прави коалиция именно заради тази дълбоко вкоренена авторитарност, идеология на лъжата и на опростачването на всичко възможно. Това не е лична идеология на Бойко Борисов, той успява да я въплъти в корпоративното тяло на партията, която създадоха заедно с Цветан Цветанов. По тази причина най-малкото коалиция е невъзможна. Това поведение на ГЕРБ, последователно, е причината, поради която те са станали толкова токсични, толкова абсолютно невъзможни с тях да се води нормален диалог и изобщо да си представяме коалиция”, посочи Христо Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK