Алексей Петров: В криза и преди избори не бива да продаваме "Булгартабак"

снимка: infomreja.bg

В условия на икономическа криза трябва да се инвестира, а не да се слагат на тезгяха големи предприятия като "Булгартабак Холдинг". Това е продажба "на пожар" и аз категорично съм против подобен подход. Това заяви кандидат-президентът Алексей Петров на среща със симпатизанти в Благоевград. Според него приватизацията на холдинга се прави, като предварително и умишлено се снижава цената му.

"Ако приходите, които генерира предприятието са условно казано 700 млн. лв. годишно, защо правителството не заложи в меморандума приход от 800 млн. лв?  Защо е необходимо точно сега да се прави продажба преди изборите?", попита реторично Петров. Той смята, че ако се затегне примката около контрабандата на цигари, това автоматично ще повиши двойно цената на холдинга.

Бившата барета заяви, че настоящото управление генерира корупция във всички нива на властта. За първи път корупцията и контрабандата, според него, са централизирани и се осъществяват от държавата. За кандидат-президентската двойка Алексей Петров-Душана Здравкова предстоящите избори няма да са трудни. "Ние все още не може да идентифицираме целите и задачите на останалите претенденти за "Дондуков" 2", заяви Петров. Той и Здравкова са единствените, които могат да приложат натиск върху Бойко Борисов да си изпълнява ангажиментите като премиер. "Как ще го осъществи Меглена Кунева или Ивайло Калфин?", попита Петров.

Той прогнозира, че след изборите наесен хората ще накажат жестоко управлението на Бойко Борисов. "За мен ще е успех, ако той не се кандидатира за президент или пък се откаже от властта и признае, че не се е справил с управлението", заяви Петров. На 15 август официално ще стане ясно кой от двойката Петров-Здравкова ще бъде президент и кой вицепрезидент. "За нас това не е от особено значение. За нас най-важна е екипността", мотивира думите си бившата барета. Според него Октоподът у нас не е един човек, а група хора, които ще излязат наяве, когато настоящото управление си отиде.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK