Алексей Петров официално се кандидатира за президент

снимка: infomreja.bg

Национален инициативен комитет от 165 души издигна за кандидат-президент обвинения за лидер на "Октопода" Алексей Петров, информира dnes.dir.bg. Това стана в тържествената зала на музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново. Бившата евродепутка от ГЕРБ и съдийка Душана Здравкова, която неотдавна се присъедини към екипа на Петров, представи и кандидата за вицепрезидент - о. р. полк. доц. д-р на техническите науки Николай Георгиев - бивш военен аташе в посолството на България в Париж през 2004-2007 година, съобщи БТА.

Самата Здравкова, която подаде оставка от съда във Варна по време на скандала около назначаването на съдия Владимира Янева, беше спрягана за вицепрезидент, но се оказа, че само ще работи за кампанията на Алексей Петров. Нейният старт беше даден днес.

За председател на инициативния комитет "Единение и екипност" бе избрана Айрет Гюрова - юрист от София, а за председател на предизборния щаб - Цончо Колев - бивш треньор по бойни изкуства на някогашната барета Алексей Петров.

По-рано днес Николай Георгиев заяви пред БНР, че идеята им е да бъдат алтернатива на партиите на прехода. Той добави, че не е нормално толкова късно да бъдат обявявани кандидатурите на някои партии за президентските избори, намеквайки за ГЕРБ, чиито избраници ще бъдат обявени чак на 4 септември.

До този момент кандидатите си за изборите наесен са обявили БСП - Ивайло Калфин, Синята коалиция - Румен Христов, "Атака" - Волен Сидеров, РЗС - Атанас Семов и независимата Меглена Кунева.
Според последното социологическо изследване, направено обаче само в София, кандидатът на ГЕРБ за президент би взел най-много гласове - 27%, следван от  Кунева, която би събрала 13 на сто, Ивайло Калфин - 7% и Волен Сидеров и Румен Христов с по 4 на сто.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK