Александър Мацурев: Нека Бог да пази красивия ни град!

Снимка: Infomreja.bg

Свободно Банско празнува

Уважаеми банскалии, днес нашия град Банско отбелязва своя празник. Едва ли има банскалия, който не познава героичната ни история. 5-и октомври за всеки един от нас е не просто празник, а ден, в който разказваме на децата си за онези наши предци, мечтали и извоювали правото да бъдем свободни.

С тези думи народният представител Александър Мацурев поздрави своите съграждани – в деня на Освобождението на Банско.

Да бъдем себе си, да определяме сами живота си, да бъдем истински, да сбъдваме нашите желания и мечти. Днес е и ден, различен, важен, изпълнен с мисли за героите и признателност за тяхната смелост и решителност, за да ни има нас, за да живеем в най-красивото и уютно кътче на България като свободни и горди българи! Нека децата ни помнят и знаят! Нека се гордеят, че са наследници на достойни личности и славни герои!, приветства Мацурев.

Депутатът присъства на празничната литургия в църквата „Света Троица“, а след това отдаде знак на почит пред героите на Банско.

Цветя бяха поднесени пред плочата на Радон Тодев и четата му, пред бюст-паметника на Яворов, както и пред знаковия паметник „Банско помни героите“.

По-късно бе и тържественото откриване на паметника на Гоце Делчев на едноименната улица.

Днес отбелязваме онзи паметен момент, в който през 1912 г. в черквата ”Света Троица” поета Яворов, с четата на войводата Христо Чернопеев обявява Банско за свободно с думите: „Братя българи, хвърляйте фесовете, от днес вие сте свободни”. Нека всички да работим за просперитета, развитието и по-доброто бъдеще на града ни. Нека заедно продължим положителната промяна, която превърна Банско в желана туристическа дестинация за туристи от цял свят, допълни Мацурев.

Нека Бог да пази красивия ни град! Честит празник, скъпи съграждани! Честит празник, Банско!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK