Александра Клечорова от Банско с трето място от юбилейното 10-о издание на Националния приз „Студент на годината"

Снимки: Община Банско

Четвъртокурсничката Александра Клечорова от Банско, възпитаничка на ЮЗУ "Неофит Рилски", специалност „Българска филология“, се класира на трето място в категорията „Бакалавър“ в юбилейното 10-о издание на Националния приз „Студент на годината".

Почетното трето място бе награда и признание за нейните заслуги за и извън образованието. На церемонията „Студент на годината“ Александра бе единственият представител на филолозите както за университета, така и за категорията, в която е номинирана. 

Организираната от Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието и науката церемония се състоя в аулата на Софийския университет в навечерието на новогодишните празници.

Александра е в челната петица в класацията сред студентите бакалаври. От началото на миналата година Александра разработва дипломна работа на диалектоложка тема, свързана с банския говор. През годините си на обучение получава редица отличия от участия в конкурси и извънаудиторни събития.

Призът "Студент на годината" се връчва всяка година, като през 2016 година се навършиха и 10 години от учредяването му по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Първото издание на конкурса се провежда през декември 2006 година с идеята всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK