Алберто Томба пожела зимна олимпиада в България

снимки: infomreja.bg

"Когато искам да препоръчам Банско на чужденци, винаги говоря за отличните условия за практикуване на бели спортове и за хубавите хора тук". Това признание направи ски легендата Алберто Томба, минути след като официално откри тазгодишния зимен сезон в планинското градче. 

Той допълни, че България е готова да стане домакин на зимна олимпиада. "Вие сте напълно готови за подобно събитие и аз съм сигурен, че това ще се случи. Ски скоковете ще бъдат на Витоша, бягането - на Пампорово, а алпийските дисциплини - на Банско", подчерта италианският гений. 

В Банско днес Томба припомни, че преди десет години именно той даде старт за първи път на активиня сезон в курорта и стана кръстник на една от пистите на Бъндеришка поляна.

Този път компания на Ла Бомба правиха петкратният носител на Големия кристален глобул Марк Жирардели, който вече е половин банскалия и почетен гражданин на зимния курорт, французинът Люк Алфан, словенецът Юре Козир и родната ски легенда Петър Попангелов.

С изключение на Алберто Томба, останалите ски величия се включиха в традиционната надпревара "Победи шампионите". Най-добър резултат показа Юре Козич, който се спусна по писта "Томба" за 24, 2 секунди.

Точно в 12 часа ски шампионите се спуснаха по пистата с транспарант с надпис "Банско - най-добрият ски курорт в България". Малко след това към тях се присъедини и самият Алберто Томба, а към небето и долината между върховете Тодорка и Вихрен полетяха фойерверки.

"От осем години идвам в Банско и винаги има какво да ме изненада. Сега обаче смятам, че курортът наистина вече има нужда от втора кабинка", обяви Марк Жирардели, а останалите ски легенди напълно го подкрепиха.

На въпрос какво мисли за правителствената политика по отношение на ски туризма у нас, Жирардели с усмивка отговори, че политиците навсякъде са еднакви.

По-късно купонът продължи с концерт с участието на музикалните звезди Лора Караджова, Криско и 100 кила.

Тази година домакините от ски центъра изненадаха десетките посетители с играта "Ловци на съкровища", в която участниците търсиха да изровят от снега диамантен часовник за 16 000 лв.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK