Камбитов на приема в АУБ: Вашите проблеми са и наши, вашите успехи са наша гордост

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, бе сред официалните гости на традиционния прием в АУБ. Събитието се организира по повод дипломирането на XXIV випуск на учебното заведение. Приемът бе открит от президента на АУБ, д-р Стивън Съливан. Той изрази своята признателност към кмета на Благоевград д-р Камбитов.

 От своя страна кметът на д-р Атанас Камбитов подчерта важността на добрите взаимоотношения между Общината и университета.

„За мен и моя екип винаги е много приятно да споделя този момент с ръководството, преподавателите и студентите на АУБ. Предполагам, че няма да изненадам никого, ако за поредна година кажа, че Университета и Общината работят много добре. Заедно се справяме с проблемите и  преодоляваме предизвикателства.

Преди 5-6 години говорихме, че е започнем да изграждаме парка на терена на бившите казарми. В началото имаше недоверие, скептицизъм, но той вече е факт и ще продължим да го облагородяваме. Следващата стъпка на Община Благоевград е да стане собственик на останалите 120 дка от военното поделение, за което водим необходимите преговори с МО.

Така върху тази земя, заедно с придобитите вече 62 дка, ще изградим огромен парк за развлечение, отдих и спорт, който ще бъде в непосредствена близост до общежитията на АУБ. Вашите проблеми са и наши, вашите успехи са наша гордост “, заяви пред студенти от АУБ д-р Камбитов.

Сред официалните гости бяха още заместник-кметовете на  Община Благоевград, председателят на ОбС – Благоевград, политици, общественици, представители на бизнеса, на културни и образователни институции.

По време на приема гостите имаха възможността да станат свидетели на специално подготвено представление на студентския фолклорен клуб „Самодива“.

Американски университет в България e oснован е през 1991 и в него се обучават около 1 000 студента от над 40 държави, идващи от 5 континента (към пролетен семестър 2017). Около 50% от студентите са чуждестранни.

Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се в България, според рейтинговата система на Министерство на образованието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn