Деца от ДГ „Синчец“ „полазиха“ кабинета на кмета Камбитов

Снимки: Община Благоевград

Усмихнатите малчугани от ДГ „Синчец“ „полазиха“ Община Благоевград. Те бяха посрещнати в кабинета на кмета д-р Атанас Камбитов. Децата нарекоха за здраве, успехи и благополучие.

„През новата година, на образованието родно да се погледне благородно. Дай, Боже, да строим градини, богати като приказни палати. Да се роят децата в класовете и да не стигат чиновете!", пожела дружината от ДГ „Синчец“.

Градоначалникът и заместникът му Христина Шопова бяха зарадвани със специално изработени картички, които съдържат цялото наричане на децата.

„Благодарим ви! Децата са най-чисти, с най-чисти помисли и дай, Боже, това, което нарекоха, да се сбъдне, а ние ще положим усилия, разбира се“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той подари лакомства на малките коледари. „Благодарим ви за всичко, което правите за детските градини", заяви от своя страна директорът на детското заведение, Даниела Пърличкова.

Народните обичаи гласят, че от Игнажден започват коледните празници и новата година. Характерен за празника е обичаят полазване. По това кой човек - полазник, първи влезе в дома, се гадае за здравето, плодородието и имането през годината.

От рано сутрин Община Благоевград бе изпълнена с млади  хора, смях и доброта от благотворителния базар на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK