Тримата петрички пласьори остават в ареста

Снимки: Окръжен съд

Те бяха задържани за разпространение и трафик на наркотици през Кулата

Задържаните за разпространение и трафик на наркотици през ГКПП - Кулата, мъже остават в ареста.

Окръжният съдия Татяна Андонова остави в ареста Андрей В. Сотир А. Евелин Л. от Петрич, задържани за разпространение и трафик на наркотици през граница по ЧНД № 442/19.

Днес Окръжната прокуратура в Благоевград поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Андрей В., Сотир А. и Евелин Л.

Двама от тях бяха задържани при полицейска акция на 04.09.2019 г. на ГКПП Кулата - Промахон, на изходното трасе за Гърция. Тогава при извършена проверка на лек автомобил, в която са пътували двама от задържаните, са намерени два пакета с хероин. Единият с тегло от около 78 грама, а другият с тегло от около 108 грама.

По-късно, след претърсвания в стопанска постройка в землището на Петрич, където са намерени и иззети около 1 040 грама канабис, е задържан и собственикът й като съпричастно лице към разпространението и извършения трафик към Гърция.

Съдия Татяна Андонова уважи искането на Окръжната прокуратура за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на тримата задържани а именно "задържане под стража“, като счете, че е налице обосновано предположение за съпричастността им към извършеното престъпление, както и с оглед характера и начина на извършеното деяние.

Определението на съда може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK