Иван Иванов: Скандалът с изказването на турския външен министър да бъде разкрит докрай

Снимка: БСП

„От години не се е случвал толкова мащабен скандал и той няма как да бъде потулен. Напротив - трябва да бъде разкрит докрай.”

Това каза пред БСТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов по повод информацията, че външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу е заявил, че неговата страна се е намесила в българското законодателство - в Закона за вероизповеданията.

Той добави, че от действията на правителството, след излизането на информацията, е станало ясно, че то не знае как да постъпи в подобна ситуация.

„Думите на турския външен министър не бяха непредпазливо изпуснати”, каза Иван Иванов.

Той изрази надежда, че прокуратурата ще се занимае с Лютви Местан, който е заявил желание за признаване на турско малцинство у нас.

Според Иванов, за да говори по този начин Местан, значи е толериран от властта и по-конкретно от министър-председателя Бойко Борисов.

„Спешно исканията на председателя на БСП Корнелия Нинова по казуса трябва да се изпълнят, а именно да се самосезира главният прокурор на България, да се свика КСНС при президента Румен Радев по темата, държавният глава да наложи вето на Закона за вероизповеданията и патриотите да напуснат управляващата коалиция, ако въобще са патриоти”, отсече Иванов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK