Любителското театрално изкуство превзема Разлог от 7-и до 9-и септември

Афиш: Община Разлог

За първа година, но с идея това да се превърне в традиция, в Разлог ще се проведе Национален фестивал на любителския театър „Мехомия“ 2017.

Инициативата е на кмета на общината инж. Красимир Герчев и председателя на Съюза на читалищата в България Николай Дойнов. Театралният празник ще се проведе и със съдействието на Министерство на културата. Председател на колектива на журито е директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин.

Откриването на фестивала ще бъде на 7-и септември от 18.00 ч. с постановката „Госпожа министершата“ на Стефан Радков, представена от Любителски театрален състав към НЧ "Наука - 1901", в град Ябланица.

На 8-и септември ще бъдат представени две постановки от 18.00 ч. „Криворазбраната цивилизация“ и от 20.00 ч. „Жена ми е светица“ на Театрален колектив към НЧ „Отец Пайсий – 1893“ – град Велинград, с режисьор Мариус Донкин и Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ - град Трявна, с режисьор Никола Узунов.

„Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“, съответно от 18.00 ч. и от 20.00 ч., са финалните постановки на театралния фестивал. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар. Този театър представя България в световната асоциация на театралите любители.

Втората постановка е „Не всеки крадец е мошеник“, която ще бъде представена от Самодейния театрален състав  при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог. Режисьор на  постановката е Велина Кулина.

Входът за всички постановки е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK