Активът на ДПС в Неврокопско се врече във вярност към Лютви Местан

снимки: infomreja.bg

Близо 500 членове и симпатизанти на ДПС препълниха Културния дом в Гоце Делчев, за да се срещнат с новото ръководство и да засвидетелстват своята вярност към партията.

Умело използваният трик,че срещата ще бъде закрита за журналисти, предизвика интереса към визитата и залата се оказа тясна да побере всички гости.

С карамфили и с изпълнения на фолклорни  групи, сред които бяха и самодейците от село Брезница, бяха посрещнати Лютви Местан, Христо Бисеров, Рамадан Аталай, депутатите Алиосман Имамов, Муса Палев и другите членове на централният съвет на ДПС.

Областният  председател Ведат Хюсеин представи гостите и бе водещ на срещата. Той и общинският председател Сайди Чолак посрещнаха гостите и ги запознаха с фактическата обстановка на ДПС в региона.

С автобуси и леки автомобили под строй пристигнаха от четирите общини Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча стотици членове и симпатизанти на ДПС да чуят новия си лидер Лютви Местан.

Кметовете на Сатовча и Гърмен - Арбен Мименов и Ахмед Башев, заместник кметове от квотата на ДПС и и общински съветници и партийни лидери също присъстваха на срещата.

Новият председател на ДПС Лютви Местан даде пълен отчет за решенията, взети на Националната конференция, както и подробностите за атентата над Ахмед Доган.

Не бе подминат и проблема със строителството на джамия в Гоце Делчев. „Ще спазим всички законови разпоредби и процедури относно документация и  получаване на строителни разрешения. Целта ни не е да нагнетяваме етническо напрежение, а да спазваме законите на България”, заявиха лидерите на ДПС от трибуната в Гоце Делчев.

Те открито отправиха упреци към депутата от  ГЕРБ в Гоце Делчев Георги Андонов за организираните протести и етническата нетърпимост, която се насажда между християни и мюслмани в Гоцеделчевско.

Христо Бисеров даде като пример за  новострояща се църква в село в Северна България, където в строителството на храма активно са се включили и местните мюсюлмани, което в Неврокопско отдавна е практика.

От трибуната членовете и симпатизантите на ДПС се оплакаха от  високите сметки за ток, ВиК, мобилни телефони. Хората се оплакаха и от безработицата в региона, от изкупните цени на  тютюна, а лидерите на ДПС обещаха помощ и подкрепа.

Нито дума не бе споменато за предстоящите през това лято парламентарни избори. Отговорът на зададените на тази тема въпроси бе, че още е рано и тепърва предстои определяне на кандидати за листите на ДПС в цялата страна.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

за депутато11:52 - 06.03.2013
ГЕРБ в Гоце Делчев, не значи цивилизация и демокрация а значи - мутризация, алчност за власт, клевети и клеветници в Градъ, чудовищни, нечувани по нашия край манипулации, корупция и клиентилизъм.
тя12:13 - 22.02.2013
Кто ходит в гости по утрам , тот поступает мудро! То тут сто грамм, то там сто грамм--- на то оно и утро!Кричат хозяева ура! Они ужасно рады!Песенка Винни Пуха.
daf4516:29 - 21.02.2013
Доган пак си ги шиба през гащите, та стадото не се усеща. Докато има овци, ще има и овчари, а турците са известни с мурафетите си.
хр14:17 - 21.02.2013
А сега след като активът на ДПС се е врекъл във вярност,може и да се одупи!!!

FACEBOOK