Откриват нова яслена група в село Бистрица

Снимки: Община Дупница

Нова яслена група да бъде открита в детската градина на село Бистрица се обмисля в Община Дупница.

Кметът инж.Методи Чимев, заедно със заместника си Крум Милев и началникът на отдел "Образование" Тодор Петков посетиха днес детското заведение в селото и се срещнаха с директорката и персонала, за да обсъдят идеята.

"Оказа се, че има 30 подадени заявление за яслената група, като повече от половината са от Дупница. Очевидно е защо интерес има и ние сме длъжни да реагираме.

Възложих още днес на служителите от строителния отдел да подготвят до края на седмицата количествено-стойностна сметка за помещенията, които днес видяхме и възнамеряваме да бъдат обособени за ясла.

Веднага след това започваме последващите действия за ремонт и оборудване, така че през новата учебна година най-малките жители на Дупница и село Бистрица да влязат официално в модерни и уютни обзаведени помещения.

Ще има подобрения и отвън на самата сграда и двор в детската градина. Каквото е необходимо ще бъде направено, защото за децата средства не се пестят", категоричен бе инж.Чимев.

"Имаме прекрасна природа, тихо е мястото, детската градина е в отлично почти състояние след ремонтите, които направи общинското ръководство и не съм изненадан от интереса. С всяка изминала година групите от деца нарастват, което само може да ни радва", категоричен бе и кметът на селото Кирил Огненски, който присъства на срещата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK