Активната туристка Мария Джумалиева отпразнува 90-годишен юбилей!

Снимки: Личен архив

Дългогодишната туристка от Кюстендил Мария Джумалиева отпразнува 90-ия си рожден ден сред приятели и колеги от Туристическия хор „Осоговско ехо”.

Секретарят на ТД „Осогово” Силвия Михова поздрави юбилярката, като й поднесе красив букет. Като дългогодишна хористка Мария Джумалиева бе поздравена и от диригента на хора Димитър Цветков. 

Мария Джумалиева е и бивш учител по физическо възпитание. Тя е една от основателките на художествената гимнастика в града. Участничка в традиционните женски туристически походи в страната. Дългогодишен член на Туристическо дружество „Осогово”, удостоявана със званието „Отличник на БТС” и медал за особени заслуги.

Дълги години е била доброволец към Българския Червен кръст за подпомагане на възрастни, болни и самотни хора от планинските райони в Кюстендилско. 

„Планината е моят втори дом. Пожелавам на всеки от вас да достигне моите години. Да нямате пропуснат миг”, съветва младите туристи Мария Джумалиева.

И днес тя продължава своите изяви на сцената с туристическия хор, като й предстоят участия във фестивали в Плевен и Самоков.

 

КОМЕНТАРИ

Каталина14:38 - 08.06.2017
Любима учителка! Да бъде здрава, енергична, силна и засмяна, каквато я помня! Най-сърдечни поздрави!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK