Фондът на библиотеката в Сатовча се обогати

Снимка: читалищна библиотека, Сатовча

Тя получи ново дарение

Библиотеката към читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1926“ в Сатовча се обогати с нови книги. Те са дарение от Богдан Димитров Иванов и семейството му. Така фондът на библиотеката стана още по-разнообразен.

„Нямаме възможност сами да финансираме закупуването на книги и затова всяко дарение за нас е ценно. А читателите ни са много. Колкото и да напредват технологиите, библиотеката си има своето място, за много от нашите потребители тя е и лично пространство“, казва Анна Начева, главен библиотекар.

През миналата година, въпреки ограниченията, библиотеката в Сатовча не е затворила нито за ден. Доставяни са книги по домовете на възрастни хора и такива в неравностойно положение. Традиция, която продължава и сега.

Дарените през миналата година книги са били 60, докато през 2019 техният брой е наближавал 1 000. Тази година започва с добро начало, през януари са получени като дар 140 книги. Ако някои от тях са в повече екземпляри, библиотеката в Сатовча ги преотстъпва на по-малки библиотеки в общината, със съгласието на дарителя, разбира се.

„Благодарни сме, че има хора, които вярват в силата и възможностите на библиотеките като институции за интелектуално пространство - нашите дарители!“, изразява задоволството си Анна Начева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK