Активисти на ГЕРБ изчистиха района на Ловния дом в Благоевград

снимки: ГЕРБ-Благоевград

Членове на младежката организация и Жени ГЕРБ организирано се включиха в обявената от кмета Атанас Камбитов акция за почистване на Благоевград. На инициативата откликнаха и партийните структури по квартали, които изчистиха районите, в които живеят.

Въоръжена с чували за смет, групата на Ловния дом се впрегна в активна работа и за кратко време направи оборка на местата за почивка и стръмните скатове. Събраните чували с отпадъци бяха извозени от подсигурения от общината транспорт за всички граждани, включили се в акцията.

„С тази инициатива казваме сбогом на зимата с надеждата за слънчева пролет и топли Великденски празници. Приятно ми беше да видя, че Ловният дом не е потънал в чак такива планини от боклуци, каквито бяхме свикнали да виждаме. Явно ангажираните фирми и гражданите вече са по-добросъвестни. Радвам се, че с малко усилия успяхме да направим парка по-чисто и по-приятно място за отдих”, заяви областният координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева.

Видим беше ентусиазмът и на младежите от ГЕРБ, които показаха, че повече ръце работят по-добре. „Мотивирани сме да почистим и това не го правим за първи път, а всяка пролет по собствена инициатива. И противно на очакванията, ентусиазмът не се изпарява в първите 15 минути, а се стремим да обходим възможно по-големи площи. Надявам се примерът ни да следват колкото се може повече млади хора”, коментира Андрей Новаков от Младежи ГЕРБ.

Представителите на ГЕРБ продължават утре с друга пролетна акция – в местността „Рупите” ще засадят дръвчета в рамките на традиционната вече младежка инициатива „Да пуснем корени в България”. В мероприятието ще се включат млади активисти от областите Благоевград, София, Кюстендил, Перник, областният координатор Даниела Савеклиева, народни представители, общински ръководители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK